Risotto czekoladowe z owocami

Risotto czekoladowe z owocami

Wskazówki

15 minut  3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
398 kcal \ B-6 g \ W-43 g \ T-26 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Borówki – 50 g (1 garść)
  • Jeżyny – 50 g (1 garść)
  • Migdały w płatkach – 10 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Maliny – 50 g (1 garść)
  • Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
  • Syrop daktylowy – 15 g (1 łyżka)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 15 g (3 kostki)
  • Ryż do risotto – 100 g (1/2 szklanki)
  • Cynamon – 1/2 łyżeczki
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

Do garnka z grubym dnem wsypać przepłukany ryż, dolać mleko kokosowe (bądź inne roślinne) oraz pół szklanki wody. Gotować do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn. Pod koniec dodać chili, cynamon, czekoladę, olej kokosowy i syrop daktylowy (może być miód, ksylitol, syrop z agawy, syrop klonowy bądź inne słodzidło). Całoś przełożyć do miseczek i przystroić owocami.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00