Risotto czekoladowe z owocami

Oceń
Risotto czekoladowe z owocami

Wskazówki

15 minut  3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
398 kcal \ B-6 g \ W-43 g \ T-26 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Borówki – 50 g (1 garść)
  • Jeżyny – 50 g (1 garść)
  • Migdały w płatkach – 10 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Maliny – 50 g (1 garść)
  • Mleko kokosowe – 220 g (1 szklanka)
  • Syrop daktylowy – 15 g (1 łyżka)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 15 g (3 kostki)
  • Ryż do risotto – 100 g (1/2 szklanki)
  • Cynamon – 1/2 łyżeczki
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

Do garnka z grubym dnem wsypać przepłukany ryż, dolać mleko kokosowe (bądź inne roślinne) oraz pół szklanki wody. Gotować do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn. Pod koniec dodać chili, cynamon, czekoladę, olej kokosowy i syrop daktylowy (może być miód, ksylitol, syrop z agawy, syrop klonowy bądź inne słodzidło). Całoś przełożyć do miseczek i przystroić owocami.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz