Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym

Wskazówki

40 minut  12 sztuk
1 porcja to: xxx kcal \ B-x g \ W-x g \ T-x g \ BŁ-x g

Składniki

  • Mięso mielone z kurczaka – 500g
  • Cebula – 1 sztuka
  • Masło klarowane – 1 łyżka
  • Papryka słodka – 1 łyżeczka
  • Papryka ostra – 1/2 łyżeczki
  • Sól – 1/2 łyżeczki
  • Pieprz – 1/3 łyżeczki
  • Natka pietruszki – 1 łyżka
  • Koperek – 1 łyżka
  • Jajo – 1 sztuka
  • Kasza manna – 3-4 łyżki
  • Passata pomidorowa – 1 butelka
  • Woda – 1 szklanka

Przygotowanie

Cebulkę drobno pokroić, podsmażyć i dodać do zmielonego mięsa. Doprawić papryką, solą, pieprzem, dodać świeżą natkę pietruszki, koperek, jaja i kaszę mannę. Wyrobić rękoma. Jeśli będzie taka potrzeba, to dodać więcej kaszy. Zwilżonymi dłońmi formować pulpeciki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i przesmażyć pulpety (z każdej strony). Zalać wodą lub domowym bulionem oraz passatą pomidorową. Gotować 20-30 minut. Doprawić solą, pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami.

0 0 votes
Oceń wpis
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00