Pudding z tapioki z owocami

Pudding z tapioki z owocami

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
295 kcal \ B-3 g \ W-25 g \ T-24 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Maliny – 120 g (1 szklanka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Kiwi – 75 g (1 sztuka)
  • Perełki z tapioki – 50 g (1/4 szklanki)
  • Mleko kokosowe – 400 g (2 szklanki)
  • Laska wanilii – 1 kawałek

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 25-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia. Maliny podgrzać w garnuszku razem z erytrolem (bądź innym słodzidłem), kiwi pokroić. Przyozdobić deser.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00