Print Friendly, PDF & Email

Pudding z tapioki z owocami

Wskazówki

45 minut  4 porcje
1 porcja to: 295 kcal \ B-3 g \ W-25 g \ T-24 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Maliny – 120 g (1 szklanka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Kiwi – 75 g (1 sztuka)
  • Perełki z tapioki – 50 g (1/4 szklanki)
  • Mleko kokosowe – 400 g (2 szklanki)
  • Laska wanilii – 1 kawałek

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 25-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia. Maliny podgrzać w garnuszku razem z erytrolem (bądź innym słodzidłem), kiwi pokroić. Przyozdobić deser.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00