Pudding z tapioki z owocami

Oceń
Pudding z tapioki z owocami

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
295 kcal \ B-3 g \ W-25 g \ T-24 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Maliny – 120 g (1 szklanka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Kiwi – 75 g (1 sztuka)
  • Perełki z tapioki – 50 g (1/4 szklanki)
  • Mleko kokosowe – 400 g (2 szklanki)
  • Laska wanilii – 1 kawałek

Przygotowanie

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 25-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia. Maliny podgrzać w garnuszku razem z erytrolem (bądź innym słodzidłem), kiwi pokroić. Przyozdobić deser.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz