Wskazówki
45 minut 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
295 kcal \ B-3 g \ W-25 g \ T-24 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Maliny – 120 g (1 szklanka)
- Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
- Kiwi – 75 g (1 sztuka)
- Perełki z tapioki – 50 g (1/4 szklanki)
- Mleko kokosowe – 400 g (2 szklanki)
- Laska wanilii – 1 kawałek
Przygotowanie
W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 25-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia. Maliny podgrzać w garnuszku razem z erytrolem (bądź innym słodzidłem), kiwi pokroić. Przyozdobić deser.