tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 147,3 kcal \ B - 3,3 g \ W - 4,3 g \ T - 13,9 g \ BŁ - 1,5 g
  1. Bazylia świeża - 50 g (1 pęczek)
  2. Orzechy włoskie - 30 g (2 łyżki)
  3. Czosnek - 5 g (1 ząbek)
  4. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
  5. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  6. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, dodając oliwę z oliwek do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...