tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Szparagi w szynce parmeńskiej z jajami sadzonymi

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 501,2 kcal \ B - 28,7 g \ W - 16 g \ T - 38,5 g \ BŁ - 4,4 g
  1. Masło klarowane - 15 g (1 łyżka)
  2. Sól himalajska - 1 g (1 szczypta)
  3. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  4. Szparagi - 380 g (1 pęczek)
  5. Szynka parmeńska - 80 g (8 plasterków)
  6. Jajo kurze - 200 g (4 sztuki)
  7. Awokado - 140 g (1 sztuka)
  8. Cebula czerwona - 30 g (1/2 sztuki)
  9. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
  10. Sałata lodowa - 40 g (4 liście)
  11. Ogórek zielony - 120 g (1 średnia sztuka)

Przygotowanie

Szparagi oczyścić i przesmażyć chwilę na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, każdą
zawinąć w szynkę parmeńską (po 2 plasterki) i przesmażyć jeszcze raz (do zrumienienia szynki). Obok usmażyć jaja. Podawać z ulubioną sałatką (u mnie sałatka z pomidorków, ogórka, awokado, czerwonej cebuli z duzą ilością przypraw i oliwą).

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl