tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Szaszłyki drobiowe na grilla

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 40 min
  2. 12 porcji
  3. 1 porcja to: 73,8 kcal \ B - 10,6 g \ W - 3,8 g \ T - 2,2 g \ BŁ - 1,5 g
  1. Filet z kurczaka - 500 g (1 porcja)
  2. Przyprawa papryka słodka - 3 g (1 łyżeczka)
  3. Przyprawa papryka ostra - 2 g (1/3 łyżeczki)
  4. Przyprawa curry - 3 g (1/2 łyżeczki)
  5. Sól - 1 g (1 szczypta)
  6. Pieprz - 1 g (1 szczypta)
  7. Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
  8. Cukinia - 400 g (1 średnia sztuka)
  9. Papryka czerwona - 120 g (1 sztuka)
  10. Cebula - 160 g (2 sztuki)
  11. Pieczarki - 300 g (1 porcja)
  12. Tymianek suszony - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do miski i wymieszać z oliwą, papryką słodką, ostrą, curry, solą i pieprzem. Warzywa pokroić: cukinię w plastry, paprykę w kawałki, cebulę poprzekrajać na ćwiartki, pieczarki oczyścić. Wymieszać z oliwą i tymianekiem, solą oraz pieprzem. Patyczki do grillowania moczyć przez 5 minut w wodzie. Nadziewać na przemian: paprykę, mięso, cebulę, cukinię, pieczarki itd. Grillować do momentu aż mięso całkowicie się upiecze (około 15-20 minut).

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...