tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z jajem, awokado, fasolą, kukurydzą

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 473,1 kcal \ B - 21 g \ W - 21,6 g \ T - 35,1 g \ BŁ - 7,3 g
  1. Jajo kurze - 200 g (4 sztuki)
  2. Sałata rzymska - 180 g (1 sztuka)
  3. Sałata lodowa - 100 g (1/4 główki)
  4. Awokado - 140 g (1 sztuka)
  5. Pomidorki koktajlowe - 140 g (1 porcja)
  6. Cebula czerwona - 30 g (1 kawałek)
  7. Ogórek zielony - 80 g (1/2 sztuki)
  8. Fasola czerwona z puszki - 40 g (2 łyżki)
  9. Kukurydza konserwowa - 30 g (2 łyżki)
  10. Olej lniany - 20 g (2 łyżki)
  11. Słonecznik łuskany - 10 g (1 łyżka)
  12. Pestki dyni - 10 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Jaja ugotować na miękko. Sałatę opłukać, porwać na kawałki. Awokado, pomidorki, cebulę, ogórka pokroić. Fasolę i kukurydzę odcedzić, dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, skropić olejem lnianym i posypać nasionami słonecznika oraz pestkami dyni.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...