tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Przepyszne placuszki jogurtowe z owocami

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 374,4 kcal \ B - 12,2 g \ W - 66,8 g \ T - 9,8 g \ BŁ - 3,3 g
  1. Jajo kurze - 50 g (1 sztuka)
  2. Jogurt grecki - 125 g (1 mały kubek)
  3. Olej kokosowy - 10 g (1 łyżeczka)
  4. Proszek do pieczenia (bg) - 8 g (1,5 łyżeczki)
  5. Mąka ryżowa - 130 g (1 szklanka)
  6. Erytrytol - 20 g (4 łyżeczki)
  7. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie. Smażyć na nieprzywierającej patelni lekko posmarowanej tłuszczem. Podawać z ulubionymi dodatkami :) Smacznego!

Print Friendly and PDF

Komentarze (8)

Trwa wczytywanie komentarzy...