tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Placuszki jogurtowe z jagodami

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 387,9 kcal \ B - 12,5 g \ W - 70,5 g \ T - 9,9 g \ BŁ - 4,2 g
  1. Olej kokosowy - 10 g (1 łyżeczka)
  2. Jagody - 60 g (1/2 szklanki)
  3. Jogurt grecki - 125 g (1 mały kubek)
  4. Jajo kurze - 50 g (1 sztuka)
  5. Proszek do pieczenia (bg) - 8 g (1,5 łyżeczki)
  6. Erytrytol - 20 g (4 łyżeczki)
  7. Mąka ryżowa - 130 g (1 szklanka)
  8. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie. Dodać jagody (użyłam mrożone). Smażyć na nieprzywierającej patelni lekko posmarowanej tłuszczem. Smacznego!

Print Friendly and PDF

Komentarze (4)

Trwa wczytywanie komentarzy...