tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Placuszki bananowe

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 312,4 kcal \ B - 8 g \ W - 35,4 g \ T - 16,9 g \ BŁ - 1,6 g
  1. Banan - 120 g (1 sztuka)
  2. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  3. Erytrytol - 5 g (1 łyżeczka)
  4. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  5. Mąka kokosowa - 20 g (2 łyżki)
  6. Mąka ziemniaczana - 40 g (2 łyżki)
  7. Mleko kokosowe - 40 g (4 łyżki)
  8. Proszek do pieczenia (bg) - 3 g (1/2 łyżeczki)
  9. Olej kokosowy - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie był to banan i masło orzechowe podgrzane z odrobiną oleju kokosowego i miodu.

Print Friendly and PDF

Komentarze (8)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl