Placuszki bananowe

5/5 - (Liczba ocen: 1)
Placuszki bananowe

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
312 kcal \ B-8 g \ W-35 g \ T-17 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie był to banan i masło orzechowe podgrzane z odrobiną oleju kokosowego i miodu.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Liczba ocen: 1)

8 komentarzy do “Placuszki bananowe”

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00