Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
312 kcal \ B-8 g \ W-35 g \ T-17 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Banan – 120 g (1 sztuka)
- Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
- Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
- Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
- Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
- Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
- Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
- Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie był to banan i masło orzechowe podgrzane z odrobiną oleju kokosowego i miodu.
Muszę jutro spróbować 🙂 Wygląda super! Dzieci będą zachwycone.
Proszę dać znać czy smakowały 🙂
Czy mąkę ziemniaczaną mogę zamienić na inną? np. ryżową?
Można 😉
A mąkę kokosową można zamienić na ryżową?
Tak, ale zamiast 20g proszę dodać 40g (mąka kokosowa mocniej wchłania płyny) 😉
A czy maka kukurydziana moze byc?
Może trochę zmienić smak, ale warto spróbować 🙂