Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
312 kcal \ B-8 g \ W-35 g \ T-17 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z ulubionymi dodatkami – u mnie był to banan i masło orzechowe podgrzane z odrobiną oleju kokosowego i miodu.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
8 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Olka
Olka
3 lat temu

A czy maka kukurydziana moze byc?

Gosia
Gosia
3 lat temu

A mąkę kokosową można zamienić na ryżową?

Maria
Maria
3 lat temu

Czy mąkę ziemniaczaną mogę zamienić na inną? np. ryżową?

Karolina
Karolina
3 lat temu

Muszę jutro spróbować 🙂 Wygląda super! Dzieci będą zachwycone.

Item added to cart.
0 items - 0,00