tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Pieczone pstrągi z warzywami

Bez glutenu
  1. 30 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 555,9 kcal \ B - 43,6 g \ W - 4,7 g \ T - 41 g \ BŁ - 1,2 g
  1. Papryczka chili - 20 g (1 sztuka)
  2. Czosnek - 15 g (3 ząbki)
  3. Pstrąg - 460 g (2 sztuki)
  4. Masło - 30 g (3 łyżki)
  5. Natka pietruszki - 12 g (1 łyżka)
  6. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  7. Rozmaryn suszony - 3 g (1 szczypta)
  8. Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
  9. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Warzywa rozmrozić. Ryby opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i delikatnie skropić sokiem z cytryny. Pstrągi ponacinać nożem po jednej stronie, natrzeć oliwą, doprawić rozmarynem, solą oraz pieprzem. Do środka włożyć po ząbku czosnku, oraz po plasterku cytryny. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Warzywa wymieszać z oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, a następnie wyłożyć obok ryb. Chili posiekać, czosnek zetrzeć, masło roztopić. Wszystko wymieszać z posiekaną pietruszką, solą i pieprzem. Mieszanką polać ryby i warzywa. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym na 250C

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl