tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Kanapki z awokado i jajem

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 491,8 kcal \ B - 21,2 g \ W - 36,1 g \ T - 30,2 g \ BŁ - 5,8 g
  1. Bułka orkiszowa - 60 g (1 sztuka)
  2. Awokado - 70 g (1/2 sztuki)
  3. Sól - 1 g (1 szczypta)
  4. Pieprz - 1 g (1 szczypta)
  5. Chili w płatkach - 1 g (1 szczypta)
  6. Masło klarowane - 5 g (1 łyżeczka)
  7. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  8. Czarnuszka - 2 g (1/3 łyżeczki)
  9. Kiełki brokuła - 8 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Awokado kroimy w plasterki i układamy na przekrojonej bułce. Doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Na maśle smażymy sadzone jaja i układamy na pieczywie. Doprawiamy. Obsypujemy czarnuszką i kiełkami.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...