Kanapki z awokado i jajem

5/5 - (Ocen: 1)
Kanapki z awokado i jajem

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
492 kcal \ B-21 g \ W-36 g \ T-30 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Bułka orkiszowa – 60 g (1 sztuka)
  • Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
  • Chili w płatkach – 1 g (1 szczypta)
  • Masło klarowane – 5 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Czarnuszka – 1/3 łyżeczki
  • Kiełki brokuła – 1 łyżka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Awokado kroimy w plasterki i układamy na przekrojonej bułce. Doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Na maśle smażymy sadzone jaja i układamy na pieczywie. Doprawiamy. Obsypujemy czarnuszką i kiełkami.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz