
Wskazówki
15 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
492 kcal \ B-21 g \ W-36 g \ T-30 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Bułka orkiszowa – 60 g (1 sztuka)
- Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
- Chili w płatkach – 1 g (1 szczypta)
- Masło klarowane – 5 g (1 łyżeczka)
- Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
- Czarnuszka – 1/3 łyżeczki
- Kiełki brokuła – 1 łyżka
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Awokado kroimy w plasterki i układamy na przekrojonej bułce. Doprawiamy solą, pieprzem i chilli. Na maśle smażymy sadzone jaja i układamy na pieczywie. Doprawiamy. Obsypujemy czarnuszką i kiełkami.