tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Gofry z musem malinowym

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 363,2 kcal \ B - 9,9 g \ W - 45,7 g \ T - 18,2 g \ BŁ - 4,7 g
  1. Mąka kokosowa - 20 g (2 łyżki)
  2. Mąka ziemniaczana - 40 g (2 łyżki)
  3. Proszek do pieczenia (bg) - 3 g (1/2 łyżeczki)
  4. Banan - 120 g (1 sztuka)
  5. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  6. Mleko kokosowe - 40 g (4 łyżki)
  7. Miód - 12 g (1 łyżeczka)
  8. Migdały w płatkach - 10 g (1 łyżka)
  9. Czekolada gorzka (70% kakao) - 5 g (1 kostka)
  10. Erytrytol - 5 g (1 łyżeczka)
  11. Maliny mrożone - 80 g (1 porcja)

Przygotowanie

Z przepisu wychodzą 4 gofry. Niestety nie są chrupiące.
Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Banana zblendować z żółtkami, mąką, mlekiem kokosowym, erytrolem, proszkiem do pieczenia. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej gofrownicy lekko posmarowanej tłuszczem. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. z musem malinowym z malin i miodu, płatkami migdałów i czekoladą.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl