Gofry z musem malinowym

3/5 - (Ocen: 2)
Gofry z musem malinowym

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
363 kcal \ B-10 g \ W-46 g \ T-18 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Migdały w płatkach – 10 g (1 łyżka)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 5 g (1 kostka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Maliny mrożone – 80 g (1 porcja)

Przygotowanie

Z przepisu wychodzą 4 gofry. Niestety nie są chrupiące.
Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Banana zblendować z żółtkami, mąką, mlekiem kokosowym, erytrolem, proszkiem do pieczenia. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej gofrownicy lekko posmarowanej tłuszczem. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. z musem malinowym z malin i miodu, płatkami migdałów i czekoladą.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3/5 - (Ocen: 2)

Dodaj komentarz