tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Energetyczne kulki z migdałów, daktyli i kakao

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 20 min
  2. 15 porcji
  3. 1 porcja to: 41 kcal \ B - 1,1 g \ W - 5,6 g \ T - 2,2 g \ BŁ - 1,2 g
  1. Daktyle - 90 g (2 garści)
  2. Migdały - 60 g (2 garści)
  3. Kakao niesłodzone - 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Migdały i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać migdały z kakao. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki, obtoczyć np. we wiórkach kokosowych i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Print Friendly and PDF

Komentarze (2)

Trwa wczytywanie komentarzy...