Energetyczne kulki z migdałów, daktyli i kakao

4.5/5 - (Ocen: 2)
Energetyczne kulki z migdałów, daktyli i kakao

Wskazówki

20 minut  15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
41 kcal \ B-1 g \ W-6 g \ T-2 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Daktyle – 90 g (2 garści)
  • Migdały – 60 g (2 garści)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Migdały i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać migdały z kakao. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki, obtoczyć np. we wiórkach kokosowych i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.5/5 - (Ocen: 2)

2 komentarze do “Energetyczne kulki z migdałów, daktyli i kakao”

Dodaj komentarz