Wskazówki
20 minut 15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
41 kcal \ B-1 g \ W-6 g \ T-2 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Daktyle – 90 g (2 garści)
- Migdały – 60 g (2 garści)
- Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
Przygotowanie
Migdały i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać migdały z kakao. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki, obtoczyć np. we wiórkach kokosowych i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.
Mam pytanie czy mogą być płatki migdałowe?
Mogą być 🙂