tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Curry z kurczakiem i warzywami

Bez laktozy
Bez glutenu
Bez orzechów ziemnych
Bez jaj
  1. 30 min
  2. 2 porcje
  3. 1 porcja to: 519,1 kcal \ B - 47,8 g \ W - 11,6 g \ T - 33,5 g \ BŁ - 0,4 g
  1. Czosnek - 15 g (3 ząbki)
  2. Imbir świeży - 10 g (2 cm kawałek)
  3. Filet z kurczaka - 400 g (2 porcje)
  4. Czerwona pasta curry - 10 g (1 łyżeczka)
  5. Przyprawa curry - 5 g (1 łyżeczka)
  6. Mleko kokosowe - 220 g (1 szklanka)
  7. Sos sojowy - 10 g (1 łyżka)
  8. Olej kokosowy - 10 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Czosnek i imbir oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z pastą curry (tak aby każdy kawałek był nią otoczony). Posolić. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić ibir z czosnkiem i chwilę przesmażyć. Dodać kurczaka i smażyć do ścięcia białka (aż mięso straci różowy kolor). Wlać mleko kokosowe i zagotować. Gdy sos z mięsem się zredukuje (zgęstnieje) dodać sos sojowy. Gotować jeszcze przez chwilę. Sos podawać z ryżem i ulubionymi warzywami.

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl