tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Chrupiąca sałatka z fenkułem

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 2 porcje
  3. 382,7 kcal \ B - 7,8 g \ W - 41,2 g \ T - 22,7 g \ BŁ - 9,3 g
  1. Sałata lodowa - 160 g (4 liście)
  2. Fenkuł - 250 g (1/2 sztuki)
  3. Seler naciowy - 90 g (2 łodygi)
  4. Jabłko - 180 g (1 duża sztuka)
  5. Szczypior - 5 g (1 łyżka)
  6. Mięta - 3 g (1 łyżeczka)
  7. Słonecznik łuskany - 20 g (2 łyżki)
  8. Orzechy włoskie - 30 g (2 łyżki)
  9. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  10. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  11. Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
  12. Sok z cytryny - 6 g (1 łyżka)
  13. Miód - 25 g (1 łyżka)
  14. Ocet jabłkowy - 6 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki, jabłko, fenkuł i seler naciowy kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy posiekany szczypiorek i listki mięty, podprażony na patelni słonecznik, posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, miodu i octu jabłkowego.

Smacznego!

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...