Chrupiąca sałatka z fenkułem

Chrupiąca sałatka z fenkułem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
369 kcal \ B-7 g \ W-38 g \ T-23 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Sałata lodowa – 60 g (4 liście)
  • Jabłko – 180 g (1 duża sztuka)
  • Fenkuł – 250 g (1/2 sztuki)
  • Seler naciowy – 90 g (2 łodygi)
  • Szczypior – 5 g (1 łyżka)
  • Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
  • Słonecznik łuskany – 20 g (2 łyżki)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Miód – 20 g (1 łyżka)
  • Ocet jabłkowy – 6 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki, jabłko, fenkuł i seler naciowy kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy posiekany szczypiorek i listki mięty, podprażony na patelni słonecznik, posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, miodu i octu jabłkowego.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00