Print Friendly, PDF & Email

Chrupiąca sałatka z fenkułem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 369 kcal \ B-7 g \ W-38 g \ T-23 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Sałata lodowa – 60 g (4 liście)
  • Jabłko – 180 g (1 duża sztuka)
  • Fenkuł – 250 g (1/2 sztuki)
  • Seler naciowy – 90 g (2 łodygi)
  • Szczypior – 5 g (1 łyżka)
  • Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
  • Słonecznik łuskany – 20 g (2 łyżki)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Miód – 20 g (1 łyżka)
  • Ocet jabłkowy – 6 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki, jabłko, fenkuł i seler naciowy kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy posiekany szczypiorek i listki mięty, podprażony na patelni słonecznik, posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, miodu i octu jabłkowego.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00