tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Buraczane naleśniki z serkiem i łososiem

Bez laktozy
  1. 40 min
  2. 4 porcje
  3. 1 porcja to: 323 kcal \ B - 14,8 g \ W - 31,1 g \ T - 15,7 g \ BŁ - 2 g
  1. Mleko kokosowe - 50 g (1/4 szklanki)
  2. Woda - 30 g (1 porcja)
  3. Sok z buraka - 50 g (1 porcja)
  4. Mąka jaglana - 150 g (1 porcja)
  5. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  6. Masło klarowane - 8 g (1 łyżeczka)
  7. Szpinak - 100 g (1/2 opakowania)
  8. Łosoś wędzony - 100 g (1 porcja)
  9. Serek philadelphia - 80 g (4 łyżki)
  10. Sól - 1 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Z przepisu powstają 4 naleśniki.
Jaja zmiksować z sokiem z buraka (wycisnęłam w wyciskarce do soków), mlekiem kokosowym rozcieńczonym z wodą (można użyć zwykłe mleko lub inne roślinne). Dodać mąkę (można dodać inną, jaglana jest lekko gorzkawa), rozpuszczone masło (lub inny tłuszcz) i szczyptę soli. Zmiksować raz jeszcze i odstawić na 15-20 minut. Smażyć na patelni lekko posmarowanej tłuszczem. Usmażone naleśniki posmarować serkiem, ułożyć łososia, liście szpinaku i zawinąć w rolki.

Print Friendly and PDF

Komentarze (1)

Trwa wczytywanie komentarzy...