Buraczane naleśniki z serkiem i łososiem

5/5 - (Ocen: 1)
Buraczane naleśniki z serkiem i łososiem

Wskazówki

40 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
323 kcal \ B-15 g \ W-31 g \ T-16 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 50 g (1/4 szklanki)
  • Woda – 30 g (1 porcja)
  • Sok z buraka – 50 g (1 porcja)
  • Mąka jaglana – 150 g (1 porcja)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Masło klarowane – 8 g (1 łyżeczka)
  • Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
  • Łosoś wędzony – 100 g (1 porcja)
  • Serek philadelphia – 80 g (4 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Z przepisu powstają 4 naleśniki.
Jaja zmiksować z sokiem z buraka (wycisnęłam w wyciskarce do soków), mlekiem kokosowym rozcieńczonym z wodą (można użyć zwykłe mleko lub inne roślinne). Dodać mąkę (można dodać inną, jaglana jest lekko gorzkawa), rozpuszczone masło (lub inny tłuszcz) i szczyptę soli. Zmiksować raz jeszcze i odstawić na 15-20 minut. Smażyć na patelni lekko posmarowanej tłuszczem. Usmażone naleśniki posmarować serkiem, ułożyć łososia, liście szpinaku i zawinąć w rolki.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Buraczane naleśniki z serkiem i łososiem”

Dodaj komentarz