Buraczane naleśniki z serkiem i łososiem

Buraczane naleśniki z serkiem i łososiem

Wskazówki

40 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
323 kcal \ B-15 g \ W-31 g \ T-16 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 50 g (1/4 szklanki)
  • Woda – 30 g (1 porcja)
  • Sok z buraka – 50 g (1 porcja)
  • Mąka jaglana – 150 g (1 porcja)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Masło klarowane – 8 g (1 łyżeczka)
  • Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
  • Łosoś wędzony – 100 g (1 porcja)
  • Serek philadelphia – 80 g (4 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Z przepisu powstają 4 naleśniki.
Jaja zmiksować z sokiem z buraka (wycisnęłam w wyciskarce do soków), mlekiem kokosowym rozcieńczonym z wodą (można użyć zwykłe mleko lub inne roślinne). Dodać mąkę (można dodać inną, jaglana jest lekko gorzkawa), rozpuszczone masło (lub inny tłuszcz) i szczyptę soli. Zmiksować raz jeszcze i odstawić na 15-20 minut. Smażyć na patelni lekko posmarowanej tłuszczem. Usmażone naleśniki posmarować serkiem, ułożyć łososia, liście szpinaku i zawinąć w rolki.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
Julia
3 lat temu

Piękne są! Czy mogę dać mąkę pszenną?

Item added to cart.
0 items - 0,00