Print Friendly, PDF & Email

Placuszki bananowo-szpinakowe

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 332 kcal \ B-9 g \ W-37 g \ T-18 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Szpinak – 60 g (2 garści)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Mleko kokosowe – 50 g (5 łyżek)
  • Mąka kokosowa – 30 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem. Podawać z dowolnymi dodatkami.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

6
Dodaj komentarz

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaEwaKarolinaMalwina Ochelska Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Ewa
Gość
Ewa

Szpinak na słodko? A to ciekawe…

Karolina
Gość
Karolina

Robiłam dzieciom, były zachwycone 🙂 Podałam z bitą smietaną i truskawkami

Malwina Ochelska
Gość
Malwina Ochelska

Zrobione!!! Wymiatają!!! A szpinaku nawet nie czuć!!!

Item added to cart.
0 items - 0,00