Placuszki bananowo-szpinakowe

Placuszki bananowo-szpinakowe

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
332 kcal \ B-9 g \ W-37 g \ T-18 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Szpinak – 60 g (2 garści)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Mleko kokosowe – 50 g (5 łyżek)
  • Mąka kokosowa – 30 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malwina Ochelska
Malwina Ochelska
2 lat temu

Zrobione!!! Wymiatają!!! A szpinaku nawet nie czuć!!!

Karolina
Karolina
3 lat temu

Robiłam dzieciom, były zachwycone 🙂 Podałam z bitą smietaną i truskawkami

Ewa
Ewa
3 lat temu

Szpinak na słodko? A to ciekawe…

Item added to cart.
0 items - 0,00