Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
332 kcal \ B-9 g \ W-37 g \ T-18 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Szpinak – 60 g (2 garści)
- Banan – 120 g (1 sztuka)
- Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
- Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
- Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
- Mleko kokosowe – 50 g (5 łyżek)
- Mąka kokosowa – 30 g (2 łyżki)
- Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
- Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Szpinak na słodko? A to ciekawe…
Warto spróbować 😉
Robiłam dzieciom, były zachwycone 🙂 Podałam z bitą smietaną i truskawkami
😉
Zrobione!!! Wymiatają!!! A szpinaku nawet nie czuć!!!
Cieszę się 🙂 Pozdrawiam!