Placuszki bananowo-szpinakowe

5/5 - (Ocen: 1)
Placuszki bananowo-szpinakowe

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
332 kcal \ B-9 g \ W-37 g \ T-18 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Szpinak – 60 g (2 garści)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Mleko kokosowe – 50 g (5 łyżek)
  • Mąka kokosowa – 30 g (2 łyżki)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

6 komentarzy do “Placuszki bananowo-szpinakowe”

Dodaj komentarz