Placuszki bananowe z musem jagodowym

Placuszki bananowe z musem jagodowym

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
392 kcal \ B-10 g \ W-41 g \ T-22 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Sól himalajska – 2 g (1 szczypta)
  • Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
  • Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
  • Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
  • Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
  • BIO mus jagodowy firmy Allos – 40 g (1 porcja)
  • Migdały w płatkach – 20 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z musem jagodowym – domowym, bądź kupnym dobrej jakości (użyłam BIO musu jagodowego firmy Allos) 🙂 Posypać płatkami migdałów.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00