Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
392 kcal \ B-10 g \ W-41 g \ T-22 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
- Banan – 120 g (1 sztuka)
- Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
- Sól himalajska – 2 g (1 szczypta)
- Mąka ziemniaczana – 40 g (2 łyżki)
- Mąka kokosowa – 20 g (2 łyżki)
- Proszek do pieczenia (bg) – 3 g (1/2 łyżeczki)
- Mleko kokosowe – 40 g (4 łyżki)
- Olej kokosowy – 5 g (1 łyżeczka)
- BIO mus jagodowy firmy Allos – 40 g (1 porcja)
- Migdały w płatkach – 20 g (2 łyżki)
Przygotowanie
Jajka rozbić, dodać banana, erytrol, szczyptę soli. Zblendować. Dodać mąkę, mleko kokosowe, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej olejem kokosowym. Podawać z musem jagodowym – domowym, bądź kupnym dobrej jakości (użyłam BIO musu jagodowego firmy Allos) 🙂 Posypać płatkami migdałów.