Pieczona owsianka

Oceń
Pieczona owsianka

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
317 kcal \ B-10 g \ W-37 g \ T-8 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Banan – 240 g (2 sztuki)
  • Mleko migdałowe – 400 g (2 szklanki)
  • Płatki owsiane – 110 g (1 szklanka)
  • Płatki orkiszowe – 110 g (1 szklanka)
  • Nasiona chia – 10 g (1 łyżka)
  • Siemię lniane – 10 g (1 łyżka)
  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Banany zblendować z mlekiem (można wymienić na inne roślinne lub zwykłe). Płatki, siemię, wiórki kokosowe oraz nasiona chia odmierzyć. Wszystkie składniki wymieszać. Masę przelać do naczynia do zapiekania. Na wierzchu poukładać owoce (u mnie były to borówki, maliny, oraz śliwki). Piec w 180C przez około 40 minut. Podawać z np. z jogurtem i syropem klonowym.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00