Pieczona owsianka

Oceń
Pieczona owsianka

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
317 kcal \ B-10 g \ W-37 g \ T-8 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Banan – 240 g (2 sztuki)
  • Mleko migdałowe – 400 g (2 szklanki)
  • Płatki owsiane – 110 g (1 szklanka)
  • Płatki orkiszowe – 110 g (1 szklanka)
  • Nasiona chia – 10 g (1 łyżka)
  • Siemię lniane – 10 g (1 łyżka)
  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Banany zblendować z mlekiem (można wymienić na inne roślinne lub zwykłe). Płatki, siemię, wiórki kokosowe oraz nasiona chia odmierzyć. Wszystkie składniki wymieszać. Masę przelać do naczynia do zapiekania. Na wierzchu poukładać owoce (u mnie były to borówki, maliny, oraz śliwki). Piec w 180C przez około 40 minut. Podawać z np. z jogurtem i syropem klonowym.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00