Pieczona owsianka

Oceń
Pieczona owsianka

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
317 kcal \ B-10 g \ W-37 g \ T-8 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Banan – 240 g (2 sztuki)
  • Mleko migdałowe – 400 g (2 szklanki)
  • Płatki owsiane – 110 g (1 szklanka)
  • Płatki orkiszowe – 110 g (1 szklanka)
  • Nasiona chia – 10 g (1 łyżka)
  • Siemię lniane – 10 g (1 łyżka)
  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Banany zblendować z mlekiem (można wymienić na inne roślinne lub zwykłe). Płatki, siemię, wiórki kokosowe oraz nasiona chia odmierzyć. Wszystkie składniki wymieszać. Masę przelać do naczynia do zapiekania. Na wierzchu poukładać owoce (u mnie były to borówki, maliny, oraz śliwki). Piec w 180C przez około 40 minut. Podawać z np. z jogurtem i syropem klonowym.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz