Oszukane ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym (bez pieczenia)

Oceń
Oszukane ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym (bez pieczenia)

Wskazówki

30 minut  20 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
91 kcal \ B-2 g \ W-8 g \ T-6 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Olej kokosowy – 50 g (1 porcja)
  • Mleko kokosowe – 55 g (1/4 szklanki)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Cukier kokosowy – 80 g (1 porcja)
  • Masło orzechowe – 60 g (3 łyżki)
  • Bezglutenowe płatki owsiane – 130 g (1 porcja)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

W rondelku rozpuścić olej kokosowy, dodać mleko, kakao, cukier kokosowy (może być też inne słodzidło). Zagotować, przemieszać i zestawić z ognia. Dodać masło orzechowe (najlepiej z kawałkami orzechów) i porządnie wymieszać. Dodać płatki owsiane (wcześniej można je trochę zmielić) i sól. Ponownie wymieszać. Z masy uformować „ciasteczka” i wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na 30 min.

Przepis zmodyfikowałam na podstawie wpisu na Food Network

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz