Wskazówki
40 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
572 kcal \ B-42 g \ W-79 g \ T-12 g \ BŁ-14 g
Składniki
- Bataty – 660 g (3 sztuki)
- Cukinia – 400 g (1 średnia sztuka)
- Papryka czerwona – 120 g (1 sztuka)
- Filet z kurczaka – 300 g (1 sztuka)
- Oliwa – 20 g (2 łyżki)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Papryka ostra – 1/3 łyżeczki
- Papryka słodka – 1/2 łyżeczki
- Przyprawa curry – 1/3 łyżeczki
- Tymianek suszony – 1 szczypta
Przygotowanie
Bataty obrać i pokroić na kształt frytek. Paprykę oczyścić i pokroić w paski, a cukinię w plastry. Wymieszać z oliwą i przyprawami (papryka ostra, słodka, tymianek, sól, pieprz). Kurczaka pokroić w kostkę i również doprawić (papryka ostra, słodka, curry, sól, pieprz) i wymieszać z oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym na 200C przez 30 minut.