Makaron z krewetkami

Oceń
Makaron z krewetkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
496 kcal \ B-45 g \ W-56 g \ T-14 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty – 150 g (1 porcja)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Czosnek – 15 g (3 ząbki)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Krewetki – 300 g (1 porcja)
  • Chili w płatkach – 1 g (1 szczypta)
  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odłożyć 2 łyżki wody z gotowania. Krewetki oczyścić dokładnie. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek (pokrojony na plasterki lub przeciśnięty przez praskę). Podsmażyć. Wrzucić krewetki. Dodać masło klarowane i smażyć pod przykryciem 5 minut. Doprawić chili, solą, pieprzem i posypać natką pietruszki. Dodać wodę z gotowania makaronu i makaron.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz