Makaron z krewetkami

Oceń
Makaron z krewetkami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
496 kcal \ B-45 g \ W-56 g \ T-14 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty – 150 g (1 porcja)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Czosnek – 15 g (3 ząbki)
  • Masło klarowane – 10 g (1 łyżka)
  • Krewetki – 300 g (1 porcja)
  • Chili w płatkach – 1 g (1 szczypta)
  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odłożyć 2 łyżki wody z gotowania. Krewetki oczyścić dokładnie. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek (pokrojony na plasterki lub przeciśnięty przez praskę). Podsmażyć. Wrzucić krewetki. Dodać masło klarowane i smażyć pod przykryciem 5 minut. Doprawić chili, solą, pieprzem i posypać natką pietruszki. Dodać wodę z gotowania makaronu i makaron.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00