Makaron z cytrynowym tuńczykiem

Oceń
Makaron z cytrynowym tuńczykiem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
514 kcal \ B-39 g \ W-71 g \ T-8 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty – 200 g (2 porcje)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Tuńczyk w sosie własnym – 170 g (1 puszka)
  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Parmezan – 10 g (1 porcja)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, lekko podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać tuńczyka, pietruszkę, sok z cytryny. Dorzucić makaron, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z parmezanem.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz