Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
514 kcal \ B-39 g \ W-71 g \ T-8 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Makaron pełnoziarnisty – 200 g (2 porcje)
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Czosnek – 10 g (2 ząbki)
- Tuńczyk w sosie własnym – 170 g (1 puszka)
- Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
- Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
- Parmezan – 10 g (1 porcja)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Makaron ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę, lekko podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać tuńczyka, pietruszkę, sok z cytryny. Dorzucić makaron, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z parmezanem.