Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
267 kcal \ B-16 g \ W-8 g \ T-19 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
- Mozzarella – 125 g (1 kulka)
- Cebula – 50 g (1/2 sztuki)
- Mix sałat – 40 g (2 garści)
- Oliwa – 20 g (2 łyżki)
- Ocet balsamiczny – 1 łyżeczka
- Sok z cytryny – 1 łyżka
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Bazylia świeża – kilka listków
Przygotowanie
Pomidory i ser kroimy w plastry. Sałatę wykładamy na talerz, następnie naprzemiennie układamy pomidory i mozarellę. Polewamy sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, soku z cytryny, pieprzu, soli i ziół.