Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
375 kcal \ B-23 g \ W-13 g \ T-27 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Suszone pomidory w oliwie – 28 g (4 plastry)
- Śmietana 12% – 30 g (2 łyżki)
- Ser Camembert – 30 g (2 plastry)
- Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
- Cebula – 105 g (1 sztuka)
- Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
- Gałka muszkatołowa – 1/4 łyżeczki
- Por – 160 g (1 sztuka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Cebulę pokroić w kosteczkę, pora w półplasterki. Zeszklić na maśle klarowanym, doprawić solą i gałką muszkatołową. Jaja rozbić w misce z przyprawami (sól, pieprz, można dodać pomidory suszone z czosnkiem niedźwiedzim) i śmietaną. Dodać bardzo drobno pokrojone pomidorki i ser. Wymieszać dokładnie. Masę wlać na patelnię z porem i cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec około 10-15 minut.
Robiłam podobną ale zamiast pora dałam fasolkę 🙂 Super smak
Też można 😉