Print Friendly, PDF & Email

Frittata z porem i suszonymi pomidorami

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 375 kcal \ B-23 g \ W-13 g \ T-27 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Suszone pomidory w oliwie – 28 g (4 plastry)
  • Śmietana 12% – 30 g (2 łyżki)
  • Ser Camembert – 30 g (2 plastry)
  • Jajo kurze – 250 g (5 sztuk)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Gałka muszkatołowa – 1/4 łyżeczki
  • Por – 160 g (1 sztuka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Cebulę pokroić w kosteczkę, pora w półplasterki. Zeszklić na maśle klarowanym, doprawić solą i gałką muszkatołową. Jaja rozbić w misce z przyprawami (sól, pieprz, można dodać pomidory suszone z czosnkiem niedźwiedzim) i śmietaną. Dodać bardzo drobno pokrojone pomidorki i ser. Wymieszać dokładnie. Masę wlać na patelnię z porem i cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec około 10-15 minut.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaSylwia Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Sylwia
Gość
Sylwia

Robiłam podobną ale zamiast pora dałam fasolkę 🙂 Super smak

Item added to cart.
0 items - 0,00