
Wskazówki
35 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
203 kcal \ B-36 g \ W-5 g \ T-6 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Dorsz, filet – 400 g (1 porcja)
- Cytryna – 40 g (1/2 sztuki)
- Koperek – 8 g (1 łyżka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Rybę porządnie przepłukać, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Doprawić solą, pieprzem, skropić oliwą. Na wierzchu ułożyć koperek i pcjonalnie startą skórkę z cytryny. Naczynie przykryć i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20-25 minut. Podawać z plasterkami cytryny i ulubionymi dodatkami.