Print Friendly, PDF & Email

Domowy fastfood – Burger wołowy

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 521 kcal \ B-49 g \ W-45 g \ T-16 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Polędwica wołowa – 400 g (1 porcja)
  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Ogórek kiszony – 120 g (2 sztuki)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Sałata lodowa – 40 g (4 liście)
  • Bułka ziarnista – 120 g (4 sztuki)
  • Musztarda – 30 g (2 łyżki)
  • Miód – 20 g (2 łyżeczki)
  • Majonez – 15 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Kmin rzymski – 1 szczypta
  • Przyprawa papryka słodka – 1 szczypta

Przygotowanie

Mięso zmielić, doprawić papryką, kuminem i pieprzem. Uformować burgery (każdy po ok. 100g). Posolić (ale tylko po tej stronie, z której będą smażone). Smażyć na patelni przez 2-3 minuty z każdej stony (przed odwróceniem burgera posolić drugą stronę). Podawać z ulubionymi dodatkami. U nas były to: bułki ziarniste, sałata, pomidory, cebula czerwona, kiszony ogórek, sos miodowo-musztardowy (wymieszałam majonez, miód, musztardę i doprawiłam odrobiną świeżo zmielonego pieprzu).

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00