Czekoladowe muffinki

5/5 - (Ocen: 2)
Czekoladowe muffinki

Wskazówki

45 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
213 kcal \ B-4 g \ W-24 g \ T-12 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Mąka pszenna – 260 g (2 szklanki)
  • Proszek do pieczenia – 8 g (1,5 łyżeczki)
  • Cukier kokosowy – 75 g (1/2 szklanki)
  • Cukier waniliowy – 8 g (2 łyżeczki)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Kawa rozpuszczalna – 5 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Mleko – 220 g (1 szklanka)
  • Olej rzepakowy – 100 g (1/2 szklanki)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 50 g (1/2 tabliczki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

W jednej misce mieszamy suche składniki – mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, kakao, kawę, sól, a w drugiej mokre: mleko, olej, jajko. Wszystko mieszamy razem, ale tylko do połączenia składników. Do masy dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy. Masę przekładamy do papilotek. Pieczemy w 200C przez 25 minut. Przed wyciągnięciem z pieca sprawdzamy za pomocą patyczka, czy w środku są dopieczone.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

1 komentarz do “Czekoladowe muffinki”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00