Print Friendly, PDF & Email

Czekoladowa owsianka na budyniu z bananem i nasionami konopi

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 436 kcal \ B-13 g \ W-67 g \ T-14 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Płatki owsiane – 100 g (1 porcja)
  • Mleko migdałowe – 200 g (1 szklanka)
  • Nasiona chia – 5 g (1 łyżeczka)
  • Siemię lniane – 10 g (1 łyżka)
  • Syrop klonowy – 12 g (1 łyżka)
  • Budyń śmietankowy w proszku – 16 g (2 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Dżem malinowy (niskosłodzony) – 30 g (2 łyżeczki)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 10 g (2 kostki)
  • Nasiona konopi niełuskane – 10 g (1 łyżka)

Przygotowanie

W garnku zagotowuję mleko (można użyć zwykłe, krowie) z płatkami owsianymi, chia i siemieniem. Dodaję syrop klonowy. W szklance rozrabiam mleko (na oko) i 2 łyżki budyniu waniliowego (bez cukru), łyżkę kakao. Kiedy płatki zaczynają się gotować, dolewam mleko z budyniem i mieszam aż zgęstnieje. Podaję z dodatkami (banan, domowy dżem malinowy, czekolada gorzka, nasiona konopi, chia).

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00