Ciasteczka białkowe z masłem orzechowym

Oceń
Ciasteczka białkowe z masłem orzechowym

Wskazówki

30 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
196 kcal \ B-8 g \ W-8 g \ T-15 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Masło orzechowe – 250 g (1 porcja)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Białko waniliowe Eco&Fit – 60 g (2 miarki)
  • Cukier kokosowy – 70 g (1 porcja)

Przygotowanie

Masło orzechowe, jaja, ekstrakt waniliowy, białko i cukier wymieszać w misce. Masa powinna być lekko luźnawa. (w razie potrzeby dodać 1-3 łyżki wody). Masę wyłożyć za pomocą dwóch łyżek na blaszce z papierem do pieczenia. Piec w 180C przez 12-14 minut (aż ciasteczka lekko się przyrumienią). Smacznego!

Jeśli nie masz odżywki białkowej, możesz dodać np. mąkę kokosową (albo inną). Dodatkowo zwiększ ilość cukru (do 100g)

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

1 komentarz do “Ciasteczka białkowe z masłem orzechowym”

  1. Mi coś nie chcą wyjść… Trzymałam się przepisu, ciasto wychodzi mi mega gęste, ciągnące, a w piekarniku strasznie dużo tłuszczu się pieni przy ciastkach… Co może być nie tak?

    Odpowiedz

Dodaj komentarz