Chrupiące batoniki z masłem orzechowym (bez pieczenia)

5/5 - (Ocen: 2)
Chrupiące batoniki z masłem orzechowym (bez pieczenia)

Wskazówki

15 minut  20 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
111 kcal \ B-1 g \ W-5 g \ T-10 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Masło orzechowe – 180 g (1 porcja)
  • Miód – 70 g (1 porcja)
  • Olej kokosowy – 70 g (1 porcja)
  • Ekstrakt waniliowy – 5 g (kilka kropel)
  • Orkisz ekspadnowany – 30 g (1 porcja)

Przygotowanie

Masło orzechowe, miód (lub inne słodzidło) oraz olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać ekstrakt waniliowy (najlepiej domowy) oraz ekspandowany orkisz. Wymieszać dokładnie, przełożyć do prostokątnego naczynia i schować do zamrażalnika na 30 minut. Pokroić na kawałki (u mnie wyszło 20 sztuk). Przechowywać w lodówce.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 2)

6 komentarzy do “Chrupiące batoniki z masłem orzechowym (bez pieczenia)”

Dodaj komentarz