Print Friendly, PDF & Email

Carpaccio z burakami i serem kozim

Wskazówki

1 godzina  2 porcje
1 porcja to: 353 kcal \ B-13 g \ W-16 g \ T-28 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Burak – 240 g (2 sztuki)
  • Ser kozi w roladce – 100 g (1 porcja)
  • Roszponka – 50 g (2 garści)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Ocet balsamiczny – 3 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Buraki upiec lub ugotować (jeśli nie mamy czasu, to w niektórych sklepach, np. w Lidlu można kupić już ugotowane buraki, dobrej jakości). Pokroić w plasterki. Roszponkę przepłukać i wyłożyć na talerzu. Na wierzchu ułożyć buraki, posypać pokruszonym serem kozim, orzechami. Skropić oliwą wymieszaną z octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaWanda Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Wanda
Gość
Wanda

Ja daję słonecznik, ale z orzechami pewnie też smaczne

Item added to cart.
0 items - 0,00