
Wskazówki
60 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
353 kcal \ B-13 g \ W-16 g \ T-28 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Burak – 240 g (2 sztuki)
- Ser kozi w roladce – 100 g (1 porcja)
- Roszponka – 50 g (2 garści)
- Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
- Oliwa – 20 g (2 łyżki)
- Ocet balsamiczny – 3 g (1 łyżeczka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Buraki upiec lub ugotować (jeśli nie mamy czasu, to w niektórych sklepach, np. w Lidlu można kupić już ugotowane buraki, dobrej jakości). Pokroić w plasterki. Roszponkę przepłukać i wyłożyć na talerzu. Na wierzchu ułożyć buraki, posypać pokruszonym serem kozim, orzechami. Skropić oliwą wymieszaną z octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem.
Ja daję słonecznik, ale z orzechami pewnie też smaczne
Ze słonecznikiem tez bardzo lubię 😉 Pozdrawiam!