Bezglutenowe ciasteczka korzenne

Bezglutenowe ciasteczka korzenne

Wskazówki

120 minut  100 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
28 kcal \ B-0 g \ W-4 g \ T-1 g \ BŁ0 g

Składniki

  • Mąka jaglana – 130 g (1 porcja)
  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Cukier kokosowy – 120 g (1 porcja)
  • Mąka ryżowa – 230 g (1 porcja)
  • Soda – 5 g (1 łyżeczka)
  • Domowa przyprawa do piernika – 8 g (2 łyżeczki)
  • Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)
  • Miód – 24 g (2 łyżeczki)
  • Masło – 100 g (1 porcja)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)

Przygotowanie

Do miski przesiać wszystkie mąki. Dodać sodę oczyszczoną, cukier kokosowy, przyprawę do piernika (TU jest przepis). Wymieszać. Dodać jaja, syrop klonowy (można dodać ciut więcej), miód i roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać i przez 5-10 minut wyrabiać ręką. Schować do lodówki na pół godziny. Rozwałkować na blacie (aby ciasto się nie przyklejało koniecznie trzeba podsypać je mąką ryżową). Wycinać pierniczki. Piec w 180C przez 8-10 minut.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gosia M
Gosia M
2 lat temu

Czy długo można przechowywać te pierniczki ?

aneta
aneta
3 lat temu

czym zastąpić jajko?mam alergie na żółtko…Czy mogę użyć tylko białek?

Item added to cart.
0 items - 0,00