Print Friendly, PDF & Email

Bezglutenowe ciasteczka korzenne

Wskazówki

2 godziny  100 sztuk
1 sztuka to: 28 kcal \ B-0 g \ W-4 g \ T-1 g \ BŁ0 g

Składniki

  • Mąka jaglana – 130 g (1 porcja)
  • Mąka ziemniaczana – 25 g (1 łyżka)
  • Cukier kokosowy – 120 g (1 porcja)
  • Mąka ryżowa – 230 g (1 porcja)
  • Soda – 5 g (1 łyżeczka)
  • Domowa przyprawa do piernika – 8 g (2 łyżeczki)
  • Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)
  • Miód – 24 g (2 łyżeczki)
  • Masło – 100 g (1 porcja)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)

Przygotowanie

Do miski przesiać wszystkie mąki. Dodać sodę oczyszczoną, cukier kokosowy, przyprawę do piernika (TU jest przepis). Wymieszać. Dodać jaja, syrop klonowy (można dodać ciut więcej), miód i roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać i przez 5-10 minut wyrabiać ręką. Schować do lodówki na pół godziny. Rozwałkować na blacie (aby ciasto się nie przyklejało koniecznie trzeba podsypać je mąką ryżową). Wycinać pierniczki. Piec w 180C przez 8-10 minut.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

4
Dodaj komentarz

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaanetaGosia M Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
aneta
Gość
aneta

czym zastąpić jajko?mam alergie na żółtko…Czy mogę użyć tylko białek?

Gosia M
Gość
Gosia M

Czy długo można przechowywać te pierniczki ?

Item added to cart.
0 items - 0,00