Print Friendly, PDF & Email

Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe

Wskazówki

20 minut  12 sztuk
1 sztuka to: 71 kcal \ B-2 g \ W-10 g \ T-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Żurawina suszona – 80 g (2 garści)
  • Popping z amarantusa – 60 g (2 szklanki)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

W miseczce roztrzepać jaja, dodać sól, popping z amarantusa, żurawinę, posiekane migdały (dodatki można dowolnie wymieniać) oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

8
Dodaj komentarz

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaUlaPaulinaKarolinaEla Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Ula
Gość
Ula

Uwielbiamy je! 🙂

Paulina
Gość
Paulina

Czy te ciastka są kruche?

Karolina
Gość
Karolina

Robiłam je – są super! Przy kulaniu trochę się rozpadały, ale jak zmoczyłam ręce było dobrze 🙂

Ela
Gość
Ela

Witam. Właśnie je robie i mam pytanie jak się przechowuje? Pozdrawiam

Item added to cart.
0 items - 0,00