Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe

5/5 - (Ocen: 1)
Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe

Wskazówki

20 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
71 kcal \ B-2 g \ W-10 g \ T-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Żurawina suszona – 80 g (2 garści)
  • Popping z amarantusa – 60 g (2 szklanki)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

W miseczce roztrzepać jaja, dodać sól, popping z amarantusa, żurawinę, posiekane migdały (dodatki można dowolnie wymieniać) oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

8 komentarzy do “Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe”

Dodaj komentarz