Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe

5/5 - (Liczba ocen: 1)
Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe

Wskazówki

20 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
71 kcal \ B-2 g \ W-10 g \ T-3 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Żurawina suszona – 80 g (2 garści)
  • Popping z amarantusa – 60 g (2 szklanki)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

W miseczce roztrzepać jaja, dodać sól, popping z amarantusa, żurawinę, posiekane migdały (dodatki można dowolnie wymieniać) oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i z masy formować kuleczki. Rozpłaszczyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 15 minut.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Liczba ocen: 1)

8 komentarzy do “Bezglutenowe ciasteczka amarantusowe”

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00