Batoniki z masłem orzechowym i czekoladą

5/5 - (Ocen: 1)
Batoniki z masłem orzechowym i czekoladą

Wskazówki

15 minut  14 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
157 kcal \ B-2 g \ W-7 g \ T-13 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Olej kokosowy – 50 g (1 porcja)
  • Miód – 50 g (2 łyżki)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 70 g (1 porcja)
  • Masło orzechowe – 150 g (1 porcja)
  • Kasza jaglana ekspandowana – 50 g (1/2 opakowania)

Przygotowanie

W kąpieli wodnej rozpuścić miód, olej i czekoladę. Dodać masło orzechowe i mieszać, aż masa się połączy. Dodać ekspandowaną kaszę jaglaną (jagły) i wymieszać dokładnie. Przełożyć do prostokątnego naczynia i schować do lodówki na 2-3h (lub do zamrażalnika na 30 minut). Pokroić na kawałki (u mnie wyszło 14 sztuk). Przechowywać w lodówce.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz