Wskazówki
15 minut 14 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
157 kcal \ B-2 g \ W-7 g \ T-13 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Olej kokosowy – 50 g (1 porcja)
- Miód – 50 g (2 łyżki)
- Czekolada gorzka (70% kakao) – 70 g (1 porcja)
- Masło orzechowe – 150 g (1 porcja)
- Kasza jaglana ekspandowana – 50 g (1/2 opakowania)
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuścić miód, olej i czekoladę. Dodać masło orzechowe i mieszać, aż masa się połączy. Dodać ekspandowaną kaszę jaglaną (jagły) i wymieszać dokładnie. Przełożyć do prostokątnego naczynia i schować do lodówki na 2-3h (lub do zamrażalnika na 30 minut). Pokroić na kawałki (u mnie wyszło 14 sztuk). Przechowywać w lodówce.