Batoniki energetyczne orzechowo-migdałowo-śliwkowe

Oceń
Batoniki energetyczne orzechowo-migdałowo-śliwkowe

Wskazówki

30 minut  12 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
108 kcal \ B-2 g \ W-16 g \ T-5 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Siemię lniane – 20 g (2 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Daktyle – 90 g (2 garści)
  • Śliwki suszone – 130 g (1 szklanka)
  • Migdały – 30 g (2 łyżki)
  • Orzechy laskowe – 60 g (4 łyżki)

Przygotowanie

Orzechy, migdały i siemię lniane zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle i śliwki zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać kakao i rozdrobnione orzechy. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa), uformować kulki i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz