Koktajl ze szpinaku, banana, malin i grejpfruta

Składniki

Szpinak - 50 g (2 garści)
Banan - 120 g (1 sztuka)
Maliny - 140 g (2 garści)
Grejpfrut czerwony - 130 g (1/2 sztuki)

Wskazówki

5 min
2 porcje

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 110,4 kcal
białka - 2,9 g
węglowodany - 30,7 g
tłuszcz - 0,4 g
błonnik - 6,6 g

Przygotowanie

Szpinak płuczemy pod wodą, banana i grejpfruta obieramy. Wszystkie składniki przekładamy do misy blendera i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Grejpfrut dodaje trochę goryczy, więc można go zastąpić pomarańczą.

Smacznego!

Komentarz dietetyka

Katarzyna Wawrzyniak - Dietetyk Bydgoszcz
Taki koktajl zawiera spore ilości fruktozy, dlatego powinniśmy spożywać go "z głową".

Zostaw komentarz