Dynia ze szpinakiem

Składniki

Dynia - 840 g (1 średnia sztuka)
Szpinak - 50 g (2 garści)
Czosnek - 10 g (2 ząbki)
Szynka wieprzowa - 40 g (2 plastry)
Słonecznik łuskany - 20 g (2 łyżki)
Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Wskazówki

  
30 min
2 porcje

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 237,4 kcal
białka - 12,4 g
węglowodany - 37,6 g
tłuszcz - 9,6 g
błonnik - 9,7 g

Przygotowanie

Dynię dusimy z odrobina wody przez 15-20 min pod przykryciem. Dodajemy szynkę, czosnek oraz drobno pokrojony szpinak i dusimy 2-3 min. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy pestkami słonecznika

Zostaw komentarz