Zupa krem z cukinii i szpinaku
Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie (najlepiej w garnku z grubym dnem). Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli z czosnkiem. Smażymy chwilę.
Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie (najlepiej w garnku z grubym dnem). Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli z czosnkiem. Smażymy chwilę.
Pomidory umyć, poprzekrajać na pół i razem z oczyszczonymi ząbkami czosnku i pokrojoną cebulą poukładać na blaszce, w naczyniu żaroodpornym lub w brytfance. Skropić oliwą, doprawić solą. Piec około 45-60 minut w 180C.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2 minuty. Dorzucić paprykę pokrojoną na kawałki i chwilę razem przesmażyć.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir, czosnek i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2-3 minuty.
Rozgrzewająca meksykańska zupa gulaszowa to nie tylko potrawa dla fanów kuchni meksykańskiej. Przygotuj ją i przekonaj się jak smakuje.
Krem z dyni i ziemniaków to pyszna i delikatna zupa, kóra przyjemnie rozgrzewa. Fantastycznie smakuje w towarzystwie grzanek, podprażonych pestek i z kleksem z mleczka kokosowego.