Wskazówki
45 minut 3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
76 kcal \ B-4 g \ W-13 g \ T-3 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Soczewica czerwona – 36 g (3 łyżki)
- Imbir świeży – 5 g (1cm kawałek)
- Marchew – 180 g (4 sztuki)
- Rabarbar – 110 g (1 łodyga)
- Bulion warzywny – 720 g (3 szklanki)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Przyprawa chili – 1 szczypta
Przygotowanie
W garnku zagotowujemy bulion. Marchew obieramy i kroimy w dość grube kawałki. Rabarbar obieramy i siekamy w cienkie plasterki. Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone warzywa, oraz soczewicę i gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystko zmięknie. Blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką.