Print Friendly, PDF & Email

Zupa z marchwii i rabarbaru

Wskazówki

45 minut  3 porcje
1 porcja to: 76 kcal \ B-4 g \ W-13 g \ T-3 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Soczewica czerwona – 36 g (3 łyżki)
  • Imbir świeży – 5 g (1cm kawałek)
  • Marchew – 180 g (4 sztuki)
  • Rabarbar – 110 g (1 łodyga)
  • Bulion warzywny – 720 g (3 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

W garnku zagotowujemy bulion. Marchew obieramy i kroimy w dość grube kawałki. Rabarbar obieramy i siekamy w cienkie plasterki. Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone warzywa, oraz soczewicę i gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystko zmięknie. Blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00