Zupa z marchwii i rabarbaru

Oceń
Zupa z marchwii i rabarbaru

Wskazówki

45 minut  3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
76 kcal \ B-4 g \ W-13 g \ T-3 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Soczewica czerwona – 36 g (3 łyżki)
  • Imbir świeży – 5 g (1cm kawałek)
  • Marchew – 180 g (4 sztuki)
  • Rabarbar – 110 g (1 łodyga)
  • Bulion warzywny – 720 g (3 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Przyprawa chili – 1 szczypta

Przygotowanie

W garnku zagotowujemy bulion. Marchew obieramy i kroimy w dość grube kawałki. Rabarbar obieramy i siekamy w cienkie plasterki. Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone warzywa, oraz soczewicę i gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystko zmięknie. Blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz