Zupa krem z pietruszki i gruszki

Oceń
Zupa krem z pietruszki i gruszki

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
413 kcal \ B-8 g \ W-37 g \ T-33 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Korzeń pietruszki – 800 g (10 sztuk)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Gruszka – 260 g (2 sztuki)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Mleko kokosowe – 440 g (2 szklanki)
  • Tymianek suszony – 1 szczypta
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Pietruszkę obieramy i kroimy w dość grube plastry. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy pietruszkę i dusimy ją na małym ogniu przez 5 minut. Dodajemy pokrojoną gruszkę i dusimy 10 min. Do garnka wlewamy bulion (tak aby zakrywał warzywa). Gotujemy ok. 15-20 minut. Dodajemy mleko, sól, pieprz i tymianek. Zagotowujemy. Wszystko razem miksujemy.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz