Zupa krem z pietruszki i gruszki

Wskazówki

45 minut  4 porcje
1 porcja to: 413 kcal \ B-8 g \ W-37 g \ T-33 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Korzeń pietruszki – 800 g (10 sztuk)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Gruszka – 260 g (2 sztuki)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Mleko kokosowe – 440 g (2 szklanki)
  • Tymianek suszony – 1 szczypta
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Pietruszkę obieramy i kroimy w dość grube plastry. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy pietruszkę i dusimy ją na małym ogniu przez 5 minut. Dodajemy pokrojoną gruszkę i dusimy 10 min. Do garnka wlewamy bulion (tak aby zakrywał warzywa). Gotujemy ok. 15-20 minut. Dodajemy mleko, sól, pieprz i tymianek. Zagotowujemy. Wszystko razem miksujemy.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00