Zupa krem z pietruszki i gruszki

Oceń
Zupa krem z pietruszki i gruszki

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
413 kcal \ B-8 g \ W-37 g \ T-33 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Korzeń pietruszki – 800 g (10 sztuk)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Gruszka – 260 g (2 sztuki)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Mleko kokosowe – 440 g (2 szklanki)
  • Tymianek suszony – 1 szczypta
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Pietruszkę obieramy i kroimy w dość grube plastry. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy pietruszkę i dusimy ją na małym ogniu przez 5 minut. Dodajemy pokrojoną gruszkę i dusimy 10 min. Do garnka wlewamy bulion (tak aby zakrywał warzywa). Gotujemy ok. 15-20 minut. Dodajemy mleko, sól, pieprz i tymianek. Zagotowujemy. Wszystko razem miksujemy.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00