Zupa krem z marchwi z imbirem i mlekiem kokosowym

2.7/5 - (Ocen: 3)
Zupa krem z marchwi z imbirem i mlekiem kokosowym

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
203 kcal \ B-3 g \ W-17 g \ T-18 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Marchew – 450 g (10 sztuk)
  • Imbir świeży – 5 g (1cm kawałek)
  • Mleko kokosowe – 250 g (1 szklanka)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Bulion domowy – 960 g (4 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Przyprawa curry – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć chwilę. Do gotującego się bulionu dodać pokrojoną marchew, imbir, przyprawy oraz cebulę z czosnkiem. Gotować ok 30 minut, a następnie dolać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku curry, solą, pieprzem, oraz sokiem z cytryny.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

2.7/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz