Print Friendly, PDF & Email

Zupa krem z marchwi z imbirem i mlekiem kokosowym

Wskazówki

45 minut  4 porcje
1 porcja to: 203 kcal \ B-3 g \ W-17 g \ T-18 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Marchew – 450 g (10 sztuk)
  • Imbir świeży – 5 g (1cm kawałek)
  • Mleko kokosowe – 250 g (1 szklanka)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Bulion domowy – 960 g (4 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Przyprawa curry – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć chwilę. Do gotującego się bulionu dodać pokrojoną marchew, imbir, przyprawy oraz cebulę z czosnkiem. Gotować ok 30 minut, a następnie dolać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku curry, solą, pieprzem, oraz sokiem z cytryny.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00