Zupa krem z marchwi z imbirem i mlekiem kokosowym

2/5 - (Ocen: 1)
Zupa krem z marchwi z imbirem i mlekiem kokosowym

Wskazówki

45 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
203 kcal \ B-3 g \ W-17 g \ T-18 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Natka pietruszki – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Marchew – 450 g (10 sztuk)
  • Imbir świeży – 5 g (1cm kawałek)
  • Mleko kokosowe – 250 g (1 szklanka)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Bulion domowy – 960 g (4 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Przyprawa curry – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć chwilę. Do gotującego się bulionu dodać pokrojoną marchew, imbir, przyprawy oraz cebulę z czosnkiem. Gotować ok 30 minut, a następnie dolać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku curry, solą, pieprzem, oraz sokiem z cytryny.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

2/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00