Print Friendly, PDF & Email

Zupa krem z cukinii i ziemniaków

Wskazówki

30 minut  4 porcje
1 porcja to: 143 kcal \ B-6 g \ W-29 g \ T-3 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Cebula – 160 g (2 sztuki)
  • Czosnek – 15 g (3 ząbki)
  • Ziemniaki – 300 g (4 średnie sztuki)
  • Cukinia – 1300 g (1 duża sztuka)
  • Bulion domowy – 960 g (4 szklanki)
  • Koperek – 4 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Gałka muszkatołowa – 1/4 łyżeczki

Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie (najlepiej w garnku z grubym dnem). Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli z czosnkiem. Smażymy chwilę. Dodaejmy cukinię pokrojoną na kawałki, przesmażamy i zalewamy bulionem. Gotujemy przez około 15-20 minut. Solimy, doprawiamy pieprzem i wszystko blendujemy. Podajemy z kleksem z mleka kokosowego lub śmietaną, koperkiem oraz pestkami dyni, grzankami albo chipsami.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00